петак, 10. децембар 2010.

Promocija zbirke GODINE U MAGLI u beogradskom KST-u 17. decembra 2010.

Zbirka priča "Godine u magli" Jovana Ristića biće predstavljena u petak 17. decembra na najprikladnijem mogućem mestu - u Klubu studenata tehnike (KST), jer je ovaj legendarni beogradski rok klub mesto radnje u naslovnoj pripovetki Godine u magli, koja je originalno objavljena 2009. godine u antologiji "Istinite laži - priče o urbanim legendama".

Promocija, koja je zamišljena kao multimedijalni događaj, počeće u 19 sati, a s obzirom da Jovan dela i na književnoj i na filmskoj sceni Srbije, o njegovoj zbirci i radu govoriće:

ILIJA BAKIĆ - pisac ("Jesen skupljača") i književni kritičar.
MLADEN ĐORĐEVIĆ - režiser i scenarista ("Život i smrt porno bande").
STEVAN FILIPOVIĆ
- režiser ("Šejtanov ratnik", "Šišanje"), pisac predgovora za priču Godine u magli.

GORAN SKROBONJA - pisac (roman "Čovek koji je ubio Teslu"), prevodilac i izdavač. Pisac predgovora u zbirci.
JAKŠA VLAHOVIĆ - rok muzičar (grupa Abonos), glumac, ilustrator, koji je dizajnirao korice zbirke "Godine u magli")
PAVLE ZELIĆ (moderator) - pisac ("Poslednja velika avantura"), književni, filmski i strip kritičar, i strip scenarista.

Razgovor će biti praćen insertima iz filmova Džona Karpentera, Serđa Leonea, Voltera Hila, Ridlija Skota, Dejvida Kronenberga i drugih režisera koji su inspirisali neke motive u Jovanovim pričama.
Moguća su i druga iznenađenja, a tokom promocije biće moguće nabaviti knjigu, koja se za sada, u Beogradu, može kupiti u knjižarama Beopolis, Tardis i kod autora.

Predstavljanje "Godina u magli", u organizaciji društva Mladi kadrovi i Dnevnog kulturnog pogona KST-a, biće završeno u 20 sati, kada počinju koncerti rok bendova ABONOS i PRLJAVI DRIPCI.

Ulaz na promociju i koncerte je slobodan.













2 коментара:

  1. Poruka korisnicima: ukoliko vidite da je logo KST-a "pojeo" slova u tekstu iznad njega, povećajte ili umanjite slova istovremenim pritiskom na CTRL i taster plus odnosno minus. Radi se o bagu.

    ОдговориИзбриши
  2. Честитке! Оће л се писац у једном тренутку одважит да се попне не бину са неким од бендова, пошто је и сам гајио некад извођачке склоности? Могли б рецимо извест "Донт фир д рипер" американсих Блу ојстер калта? Оће л бит и мало вјештачке магле да увелича светковину у духу наслова књиге, а и да буде радости за најмлађе?

    ОдговориИзбриши