уторак, 23. август 2011.

Završeno snimanje filma POZDRAV IZ BEOGRADA

Snimanje kratkog psiho-trilera sa primesama noara Pozdrav iz Beograda u režiji Marka Backovića (vidi pod Devojački bunar, Marti Misterija: Između smrti i Jave, Prvi maj: Devojački bunar 2), sa Jovanom Ristićem u glavnoj ulozi, završen je u ponedeljak uveče.

Najveći deo posla završen je u stvari još pre mesec dana, ali su loše vreme i odmori odložili dosnimavanje nekoliko vezujućih scena, koje su sada napravljene u tramvaju na Starom savskom mostu, kao i na Dorćolu.

Marko je planirao da se dorćolske scene naprave u blizini Bitef teatra, ali su one na kraju - u naletu inspiracije koja je zaposela autora tokom vožnje kolima - snimljene u Dunavskoj ulici i na pešačkom mostu preko njega, svojevremeno korišćenom u filmu Šejtanov ratnik Stevana Filipovića.

Ekipa se ludo zabavljala, a Backovićevo zadovoljstvo snimljenim materijalom može se videti iz priloženih fotografija koje je na tramvajskoj stanici iza hotela Hajat načinila Branislava Pokuševski Kumalakanta.

Da podsetimo iz prethodne vestiPozdrav iz Beograda je Backovićevo nastojanje da napravi ozbiljniji film, koji će odudarati od njegovih prethodnih radova - suludih treš slapstik komedija, koje su uglavnom omaž Bonelijevim stripovima (Marti MisterijaZagorDilan DogNik Rajder) i kultnim američkim filmovima kao što su Oslobađanje (Deliverance), Teksaški masakr motornom testeromPredator, i serijal Indijana Džons.





Pored Jovana Ristića, u Pozdravu iz Beograda igraju Radivoje Rašković i Ivana Prodanović, a kamerman je Relja Ilić. Scenario je napisao Marko Backović, koji će film režirati i montirati. Premijeru valja očekivati najesen.


Нема коментара:

Постави коментар