среда, 13. јул 2011.

Jovan u glavnoj ulozi u filmu POZDRAV IZ BEOGRADA Marka Backovića

Malobrojna ali vredna ekipa filma Pozdrav iz Beograda.
S leva nadesno: Jovan Ristić, Marko Backović, Radivoje
Rašković. Foto: Relja Ilić.
U Pančevu je juče počelo snimanje kratkometražnog igranog filma Pozdrav iz Beograda, koji po sopstvenom scenariju režira Marko Backović a u kojem je glavnu ulogu dobio Jovan Ristić. 


Njega u poslednje vreme gluma baš hoće. Nakon što smo ga u Zoni mrtvih (2009) Milana Konjevića i Milana Todorovića videli kao zombija, a u Šišanju (2010) Stevana Filipovića kao zločestog forenzičara, Jovan će se u ovogodišnjem The Last Drop Miroslava Lakobrije pojaviti kao vampir i sada, u Pozdravu iz Beograda, kao... Nećemo da otkrivamo.

Prva klapa Markovog filma, koji će trajati petnaestak minuta, pala je u jednoj zgradi u Pančevu, čiji enterijer glumi da se nalazi u Beogradu, a snimanje se nastavlja za vikend na centralnim beogradskim ulicama.



Možda deluju kao bend, ali ono što snimaju nije album.
Marko je u andergraund miljeu poznat po nizu urnebesnih treš komedija - Devojački bunar (2008), Marti Misterija: Između Jave i sna (2010) i Prvi maj: Devojački bunar 2 (2011) - koje su razgaljivale publiku na manifestacijama kao što su beogradski Festival srpskog filma fantastike, niški Free Net World Festival, ljutomerski Grossmanov festival filma i vina, varaždinski Trash film festival i novosadski Cinema City. Sada je, međutim, odlučio da napravi nešto sasvim drugačije - triler sa primesama noara, a Jovan može da potvrdi da u do sada snimljenim scenama Pozdrava iz Beograda nema treš momenata, i da je pristup krajnje ozbiljan. 


Pored Jovana u filmu igraju Radivoje Rašković i Ivana Prodanović, a za kameru je zadužen Relja Ilić. Prvo prikazivanje Pozdrava iz Beograda trebalo bi očekivati najesen.

1 коментар:

  1. U međuvremenu, imali smo još dva snimajuća dana u Beogradu i Pančevu, a ostao je još jedan, i to su uglavnom sitnice. Posao sa snimanjem završićemo ove sedmice.

    ОдговориИзбриши