субота, 1. јануар 2011.

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA I NEKOLIKO NAJAVA

Povodom Nove godine, Jovan ima da saopšti sledeće:

Svim prijateljima, saradnicima i čitaocima bloga čestitam dolazak nove, 2011. godine uz ovaj gigantski "vranac" što ga otkrih u Skoplju.

Ljudi, šta da vam kažem a da vas ne lažem, želeći vam sve najbolje u 2011? Prethodna godina bila je teška, a ne očekujem da će ova što je nastupila pre 12 sati biti mnogo bolja.

Ali, budimo iskreni, koja je u poslednjih dvadeset godina bila kako valja? 

Dakle, stanje je redovno, znate šta možete da očekujete, pa svima želim ono što je u takvim okolnostima najbitnije: čuvati zdravlje a pre svega živce i biti strpljiv, istrajan i žilav u borbi sa nedaćama.

Svima vam takođe želim da se snažnije nego ikada borite protiv sveopšte magle, i to radom, radom i samo radom. Šta god pričali razočarani ljudi oko vas - apatija, beznađe, predaja stihiji, kukanje i traženje krivaca nikada nisu bile dobro rešenje. Tako čovek može samo da uradi ono najgore, a to je da porazi samog sebe bez borbe.

Povodom Nove godine imam četiri najave:

1) Čestitka koju vam upravo saopštih je moj prvi pravi blogerski unos na ovom, formalno, blogu, s kojim imitiram promotivni sajt za sopstvenu knjigu. Takvih unosa će biti i dalje s vremena na vreme, a koliko će se to često dešavati ne umem da kažem. Sve je stvar inspiracije.

2) Blog GODINE U MAGLI će u najskorije vreme ispuniti svoju osnovnu svrhu, a to je promovisanje istoimene zbirke. Planiram da ga koristim dalje kao mesto na kojem ću promovisati ZBIRKE PRIČA domaćih autora, i naravno sopstvene aktivnosti. 

3) Na blogu GODINE U MAGLI, u čast Nove godine, premijerno predstavljam svoj originalni scenario za kratki film ČISTAČ, s kojim sam 2009. godine učestvovao na konkursu za BEOGRADSKI OMNIBUS.

4) Nova promocija zbirke GODINE U MAGLI biće održana 17. januara u Domu omladine Beograda, u sklopu redovnog tribinskog programa Lazar Komarčić.

Srdačno
Jovan Ristić

2 коментара:

  1. Драго ми је што читам да си одлучио кренути са блоговањем! Настој да ти то пређе у навику, а не само повремено кад буде инспирације.

    ОдговориИзбриши
  2. Kad sam pokrenuo ovaj blog-što-glumi-da-je-sajt, nisam baš isijavao od energije, i želeo sam da sebe šutnem u dupe, kako bih ponovo počeo redovno da pišem o stvarima koje me zanimaju, pre svega o onima iz domena popularne kulture. Pa, čini se da je terapija počela da daje rezultate.

    ОдговориИзбриши